Lucia de B.


Speelfilm gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verpleegster Lucia de B., de ‘Engel des Doods’, die onterecht vastzat voor de moord op een aantal patiënten.

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau.

Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe.

Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht…

NCRV – donderdag 3 april 2014

Affiche Lucia de B.

Affiche Lucia de B.

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2014
Omroep KRO-NCRV
Producent Rinkel Film BV
Scenario Paula van der Oest
Regie Moniek Kramer, Tijs van Marle
Acteurs Annet Malherbe, Ariane Schluter, Barry Atsma, Fedja van Huêt, Sallie Harmsen