Mama

Documentaire over de levens van een Rotterdamse dragqueen-familie. Zij vinden bij elkaar de steun en geborgenheid die zij thuis hebben gemist.

Mama vertelt het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie. Aan het hoofd van de familie staat moeder en dragqueen Ma’MaQueen. Samen met haar drie katten, vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen. Niet iedereen binnen het huis kan rekenen op begrip van biologische familie en ze kampen allemaal met persoonlijke problemen; Afgewezen worden door je familie, een negatief zelfbeeld of je niet gezien voelen. De turbulente zoektocht naar identiteit en acceptatie binnen een maatschappij die schreeuwt dat jij er niet mag zijn, gaat niet over rozen. Drag laat hen dit alles vergeten en de tekortkomingen in hun dagelijks leven gaan voor even in rook op.

De soms harde werkelijkheid en fantasie overlappen elkaar dagelijks, maar onder de vleugels van mama voelen ze zich veilig en gezien. Bij elkaar vinden zij steun, geborgenheid en een thuis waarin fantasie werkelijkheid wordt. Boven alles, willen zij elkaar vieren.

HUMAN – donderdag 29 december 2022

Kijk Mama terug via NPO Start

Affiche Mama

Affiche Mama

Meer informatie

Duur
59 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2022
Omroep
HUMAN
Producent
Scenario
Esmée van Loon
Regie
Esmée van Loon
Acteurs