Maten

Paul Winters (29), zoon van een zeer gewaardeerde hoge militair, wordt in zijn prille loopbaan als assistent militair aanklager voor het eerst belast met een grote zaak; het onderzoek naar de dood van een Bosnische jongen waarbij drie Nederlandse blauwhelmen betrokken waren.

De jongen is inmiddels twee jaar dood. Volgens de officiële militaire rapporten is hij omgekomen bij een noodlottig verkeersongeval. Maar in de Volkskrant beweert de zus van de jongen dat de waarheid heel anders is. Haar broertje zou vermoord zijn door de drie Nederlandse militairen.

Winters gaat op zoek naar de drie betrokken militairen. Twee mannen zijn snel gevonden; Frank zit nog in het leger en Rob heeft net een eigen garage gevonden. De derde man Theo is moeilijker te vinden. Van hem wordt beweerd dat hij aan de drank is en op straat zwerft. Na veel moeite en met behulp van Theo’s vrouw Yvonne, weet Winters ook de laatste man te vinden.
De verklaringen van de drie (ex) blauwhelmen komen overeen en alles lijkt erop dat de dood van de jongen inderdaad het gevolg was van een ongeluk.
Maar dan krijgt Winters de eerste aanwijzingen dat er iets voor hem verborgen wordt gehouden.

NTR – dinsdag 11 mei 1999

Deze Telefilm is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
1999
Omroep
NTR
Producent
Egmond Films BV
Scenario
Kees van Beijnum, Pieter Verhoeff
Regie
Pieter Verhoeff
Acteurs
Elsie de Brauw, Hans Breetveld, Johan Leysen, Kees Boot, Merel Laseur, Monic Hendrickx, Roef Ragas, Victor Reinier, Willem Nijholt