Meskina


Moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt? Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt.

Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. Meskina is een sprankelende moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Meskina is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels.

BNNVARA – donderdag 22 juli 2021

Foto’s: Wessel de Groot – WW Entertainment

Affiche Meskina

Affiche Meskina

Meer informatie


Duur 94 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2020
Omroep BNNVARA
Producent NewBeTV
Scenario Ernst Gonlag, Fadua El Akchaoui
Regie Daria Bukvic
Acteurs Bilal Wahib, Jouman Fattal, Maryam Hassouni, Najib Amhali, Nasrdin Dchar, Olaf Ait Tami, Oscar Aerts, Rachida Iaallala, Sisi Bolatini, Soundos El Ahmadi, Vincent Banić