Michiel de Ruyter

Speelfilm over de 17e eeuwse bevelhebber en strateeg Michiel de Ruyter die op spectaculaire wijze de Engelse vloot verpletterde.

Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes. Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is.

Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen.

Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

TROS – donderdag 29 januari 2015

Kijk Michiel de Ruyter terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
151 minuten
Genre
Speelfilm, Telescoop
Jaar
2015
Omroep
AVROTROS
Producent
Farmhouse Film, VOCFilm BV
Scenario
Alex van Galen, Lars Boom
Regie
Roel Reiné
Acteurs
Barry Atsma, Charles Dance, Frank Lammers, Lieke van Lexmond, Lukas Dijkema, Sanne Langelaar