Mijn avonturen door V. Swchwrm


Filosofische (familie)film  die een ode aan de fantasie is en je op een verfrissende manier laat kijken naar de wereld. Een 9-jarige jongen weet heel goed weet wat hij wil: schrijver worden. Niet zomaar een schrijver; hij wil boeken schrijven waar mensen van ophouden met oorlog voeren en die zieke mensen beter maken. Naar het gelijknamige Kinderboekenweekgeschenk van Toon Tellegen.

Door de ogen van V. Swchwrm bekijken we de avonturen die hij verzint en tegelijkertijd beleeft: over zijn meester die niet meer zeker weet of 8 x 8 wel echt 64 is, over zijn vader die een kameel wint, over zijn besluit om zelf maar eens verliefd te worden, over een Koningin die wil dat hij een verhaal schrijft waarvan zij moet huilen… en ook over de droevigste dag uit zijn leven.

Als er bijna een einde komt aan zijn avonturen, ontdekt Swchwrm dat de eerste zin waar hij steeds naar op zoek was, er eigenlijk altijd al was…. aan het begin!

Swchwrm kun je uitspreken als een briesje wind, een motor die start, of waar je fantasie ook maar mee komt. Want dat is waar de film over gaat en Swchwrm voor staat: hoe je met verbeeldingskracht de wereld in je vingers kunt hebben en het zo een beetje mooier kunt maken.

AVRO – woensdag 4 april 2012

Affiche Mijn avonturen door V. Swchwrm

Affiche Mijn avonturen door V. Swchwrm

Meer informatie


Duur 75 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2012
Omroep AVROTROS
Producent Flinck Film
Scenario Helena van der Meulen
Regie Froukje Tan
Acteurs Ali Ben Horsting, Georgina Verbaan, Hans Dagelet, John Buijsman, Yara Brand