Mijn grote broer

Documentaire over de 19-jarige Gijs die samen met zijn ouders probeert de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven en langzaam maar zeker de draad van het ‘normale’ bestaan weer op te pakken.

Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet. Een onwezenlijke en verwarrende tijd breekt aan voor het gezin, waarin ze proberen te begrijpen wat Arie heeft gedreven tot zijn dood. Hebben ze signalen gemist? Hoe kon er een kant van Arie zijn die zij helemaal niet kenden? En waarom heeft hij zijn duistere gedachten niet aan hen toevertrouwd?

Al opkrabbelend uit het diepe dal van het rouwproces, ontdekt Gijs samen met zijn ouders steeds meer over de mentale gesteldheid van zijn broer en de zware gevoelens waar hij al enige tijd mee worstelde. De film biedt een zeer intieme kijk op het leven van de achtergebleven gezinsleden, die vol verwarring, verdriet, maar ook humor en hoop hun leven weer proberen op te pakken.

EO – zondag 26 maart 2023 (première Movies That Matter Festival) | zondag 3 september 2023 (TV)

Kijk Mijn grote broer terug via NPO Start

Filmposter Mijn Grote Broer

Filmposter Mijn Grote Broer

Meer informatie

Duur
107 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2023
Omroep
EO
Producent
Zeppers Film & TV
Scenario
Mercedes Stalenhoef
Regie
Mercedes Stalenhoef
Acteurs