Mijn grote broer


Documentaire over de 19-jarige Gijs die samen met zijn ouders probeert de onverwachtse zelfdoding van zijn oudere broer Arie een plek te geven en langzaam maar zeker de draad van het ‘normale’ bestaan weer op te pakken.

Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet. Een onwezenlijke en verwarrende tijd breekt aan voor het gezin, waarin ze proberen te begrijpen wat Arie heeft gedreven tot zijn dood. Hebben ze signalen gemist? Hoe kon er een kant van Arie zijn die zij helemaal niet kenden? En waarom heeft hij zijn duistere gedachten niet aan hen toevertrouwd?

Al opkrabbelend uit het diepe dal van het rouwproces, ontdekt Gijs samen met zijn ouders steeds meer over de mentale gesteldheid van zijn broer en de zware gevoelens waar hij al enige tijd mee worstelde. De film biedt een zeer intieme kijk op het leven van de achtergebleven gezinsleden, die vol verwarring, verdriet, maar ook humor en hoop hun leven weer proberen op te pakken.

EO Рzondag 26 maart 2023 (premi̬re Movies That Matter Festival) | zondag 3 september 2023 (TV)

Kijk Mijn grote broer terug via NPO Start

Filmposter Mijn Grote Broer

Filmposter Mijn Grote Broer

Meer informatie


Duur 107 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2023
Omroep EO
Producent Zeppers Film & TV
Scenario Mercedes Stalenhoef
Regie Mercedes Stalenhoef