Mijn vader is een vliegtuig

Verfilming van de debuutroman van regisseur Antoinette Beumer over een vrouw die een zoektocht naar haar verleden start en contact zoekt met haar vader, die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische instelling verblijft.

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Mijn vader is een vliegtuig is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2021.

VPRO – vrijdag 24 september 2021 (première NFF) | donderdag 3- september 2021 (bioscooprelease)  | zaterdag 17 september 2022 (TV)

Kijk Mijn vader is een vliegtuig terug via NPO Start

Foto’s: Mark de Blok

Mijn vader is een vliegtuig

Mijn vader is een vliegtuig

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2021
Omroep
VPRO
Producent
Topkapi Films
Scenario
Maak Krijgsman
Regie
Antoinette Beumer
Acteurs
Ariane Schluter, Axel Daeseleire, Dewi Reijs, Elise Schaap, Hannah Hoekstra, Lisa Smit, Maarten Heijmans, Marcel Hensema, Marie Louise Stheins, Pierre Bokma, Stefan Rokebrand, Thor Braun