Minoes

Verfilming van het kinderboek van Annie M.G. Schmidt over Minoes, de vrouw die vroeger een kat was en zich nog steeds ‘kats’ gedraagt.

Beginnend journalist Tibbe staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofredactrice geeft hem nog één kans. Terwijl Tibbe tobt waarover hij een goed verhaal kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest en ze gedraagt zich inderdaad nogal ‘kats’: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten praten.

Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie verleent hij haar kost en inwoning.

AVRO – donderdag 6 december 2001

Kijk Minoes terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
92 minuten
Genre
Speelfilm, Telescoop
Jaar
2001
Omroep
AVROTROS
Producent
Stichting Minoes en CV Minoes
Scenario
Burny Bos, Tamara Bos
Regie
Vincent Bal
Acteurs
Annet Malherbe, Carice van Houten, Hans Kesting, Katja Schuurman, Lineke Rijxman, Pierre Bokma, Theo Maassen, Wim T. Schippers