Nationale 5 mei viering 2012: Amstelconcert


Op 5 mei staat de viering van de bevrijding centraal, met onder meer een rechtstreekse uitzending van het 5 mei-concert aan de Amstel in Amsterdam.

In het eerste deel van dit programma onder meer een impressie van de festiviteiten bij de start van de Nationale Viering van de Bevrijding in Noord-Brabant. Tijdens deze bijeenkomst houdt de bondspresident Joachim Gauck de 5 mei-lezing. Ook ontsteekt premier Mark Rutte in Breda aan het begin van de middag het bevrijdingsvuur, in aanwezigheid van Guus Meeuwis die Vriend van de Vrijheid is van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De activiteiten rondom de Nationale Viering van de Bevrijding worden afgesloten met een rechtstreekse uitzending van het 5 mei-concert aan de Amstel in Amsterdam.

Het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat dit jaar het 150-jarig jubileum viert, staat tijdens het optreden onder leiding van de in Zwitserland geboren dirigent Michel Tabachnik. Ook Guus Meeuwis en de talentvolle soulzangeres Sabrina Starke maken in hartje Amsterdam hun opwachting. Mezzosopraan Karin Strobos is de derde artiest die onder begeleiding van het NNO optreedt. De solisten, Guus Meeuwis en Sabrina Starke en Karin Strobos, schuiven ook aan bij Joost Karhof. Verder is er aandacht voor de 5 mei-lezing, die eerder die dag in Breda gehouden is door de Duitse bondspresident.

NOS – zaterdag 5 mei 2012

Kijk Nationale 5 mei viering 2012: Amstelconcert terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 95 minuten
Genre Podium
Jaar 2012
Omroep NOS
Producent IDTV, Nationaal Comité 4 en 5 mei