Nederlandse Dansdagen 2014

Registratie van de 17e editie van De Nederlandse Dansdagen op 3, 4 en 5 oktober 2014 in Maastricht. NTR Podium was er bij met de uitreiking van de Zwanen live vanuit AINSI. De Zwanen zijn de belangrijkste Nederlandse dansprijzen.

In de uitzending komen alle genomineerden live dansen en uiteindelijk worden de winnaars bekend gemaakt. De genomineerden voor de meest indrukwekkende dansproductie zijn: OOOOOO van Giulio D’Anna, Blind Spot van Scapino Ballet Rotterdam, Shirokuro door NBprjects & Tomoko Mukaiyama Foundation en Romance van Het Nationale Ballet.

De kanshebbers in de categorie meest indrukwekkende dansprestatie zijn: Igor Podsiadly voor zijn rol in Naked Lunch van Club Guy & Roni, Marne van Opstal voor zijn rol in Uprising in An evening with, Hofesh Shechter van het Nederlands DansTheater I en Uri Eugenio voor zijn rol in Smell of Bliss van LeineRoebana.

In deze speciale uitzending geeft de NTR het podium aan de beste dansers en dansvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Naast de live optredens leggen choreografen en artistieke leiders wat deze voorstellingen en dansers zo bijzonder maakt.

NPS – zondag 5 oktober 2014

Kijk Nederlandse Dansdagen 2014 terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
60 minuten
Genre
Podium
Jaar
2014
Omroep
NTR
Producent
Stichting de Nederlandse Dansdagen
Scenario
Regie
Acteurs