Noorderslag 2015

Registratie van het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen, dat plaatsvond van 14 tot en met 17 januari 2015.

Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste muziekfestivals van Nederland: Eurosonic Noorderslag in Groningen. Op de belangrijke slotdag een verslag. In de Kleine Zaal, de Heineken Foyer en de Grote Zaal registreren we optredens van bands als Typhoon, Dotan, Jett Rebel en Guus Meeuwis met de New Cool Collective Big Band. Voor Meeuwis is dit het laatste van de reeks optredens met de bigband, ter gelegenheid van zijn 20-jarig jubileum.

Noorderslag geldt als showcase voor de Nederlandse pop. Behalve door muziekliefhebbers worden de zalen ook bevolkt door vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, talentscouts en programmeurs van muziekfestivals. De kaartjes voor dit jaar waren dan ook weer in een mum van tijd uitverkocht.

Hoogtepunt van het festival is rond 22.45 uur de uitreiking van de Popprijs, ingesteld door Buma Cultuur en sinds 1986 bestemd voor de artiest die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. The Common Linnets zijn de winnaars van 2015. Eerdere winnaars waren onder anderen The Opposites, Racoon, Caro Emerald en Kiteman.

Herman van der Zandt praat tijdens de uitzending met bekende en minder bekende bands. Hij neemt dit jaar de honneurs waar voor Annechien Steenhuizen. Michiel Veenstra doet verslag vanuit de zaal.

NOS – woensdag 14 januari 2015

Meer informatie

Duur
180 minuten
Genre
Podium
Jaar
2015
Omroep
NOS
Producent
Stichting Noorderslag
Scenario
Regie
Acteurs