Noorderslag 2016

De dertigste editie van het Europese muziekplatform in Groningen met optredens van o.a. Typhoon, Sven Hammond, Weval en Applescal.

Rechtstreekse uitzending van Noorderslag 2016. In elf zalen van de Oosterpoort in Groningen treden meer dan vijftig acts op die een goed beeld geven van wat de Nederlandse muziekscene aan aanstormend talent te bieden heeft. Omdat Suriname veertig jaar geleden onafhankelijk werd is er deze editie een speciaal programma ‘Sranan Gowtu’, ofwel Surinaams Goud, waarin het heden en verleden van de Surinaamse muziek in het zonnetje wordt gezet. In de line up onder meer Oscar Harris en Trafassi, maar ook Kenny B en Sabrina Starke.

Voor de dertigste keer wordt de Popprijs uitgereikt, voor de artiest of band die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar wonnen de Common Linnets en onder de eerdere winnaars zijn Caro Emerald, Anouk, Ali B. en De Dijk. De nieuwe winnaar van de Popprijs komt meteen voor de microfoon van Annechien Steenhuizen, die het programma ook presenteert en interviews houdt. Onder anderen 3FM-dj Michiel Veenstra doet verslag vanuit de gangen en zalen.

NOS – zaterdag 16 januari 2016

Kijk Noorderslag 2016 terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
183 minuten
Genre
Podium
Jaar
2016
Omroep
NOS
Producent
Stichting Noorderslag
Scenario
Regie
Acteurs