Nothing Personal

Een jonge vrouw vindt in de sobere Ierse landschappen van Connemara de eenzaamheid die ze zoekt. Tot ze in een afgelegen huis een man treft. Hij is wijs en ironisch, zij radicaal en onverzettelijk.

Met het neerzetten op straat van al haar persoonlijke bezittingen begint een jonge vrouw een zoektocht naar zichzelf. De eenzaamheid die ze zoekt, vindt ze in de sobere landschappen van het Ierse Connemara. Op een dag treft ze in een afgelegen huis op een landtong een oudere man die een teruggetrokken bestaan leidt en voornamelijk leeft van de goede dingen die het land en de zee hem bieden.

Hij is wijs en ironisch. Zij is radicaal en onverzettelijk. Wat hen verbindt is de eenzaamheid waar ze beiden voor gekozen hebben. Hij vraagt haar voor hem te komen werken in ruil voor eten. Zij gaat akkoord, maar op één voorwaarde: geen persoonlijk contact, geen persoonlijke vragen, alleen maar werk.

Al snel raken ze geïntrigeerd door elkaar en willen ze hun ‘niets persoonlijks deal’ zowel houden als breken. De dagen van hun eenvoudige leven vullen zich met werk en rust, en de twee groeien onvermijdelijk naar elkaar toe. Wie zet de eerste stap?

Nothing Personal was in 2009 winnaar van vier Gouden Kalveren: Beste Film (Reinier Selen en Edwin van Meurs), Beste Regie (Urszula Antoniak), Beste Geluid (Jan Schermer) en Beste Camera (Daniël Bouquet).

VPRO – vrijdag 14 augustus 2009

Kijk Nothing Personal terug via NPO Start

Affiche Nothing Personal

Affiche Nothing Personal

Meer informatie

Duur
minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2009
Omroep
VPRO
Producent
Marjella
Scenario
Urszula Antoniak
Regie
Urszula Antoniak
Acteurs
Aindrias Stack, Ann Marie Horan, Fintan Halpenny, Fiona Kelly, Lotte Verbeek, Paul Ronan, Sean McRonnel, Stephen Rea, Tom Charlfa, Wimie Wilhelm