Phileine zegt sorry


In een opwelling reist ‘ultrabitch’ Phileine haar vriend Max achterna die als acteur in New York meedoet aan een internationaal Shakespeareproject.┬áDaar aangekomen vermoedt ze dat hij meer ge├»nteresseerd is in zijn tegenspeelster Joanne dan in haar, wat haar uiteindelijk in de armen van Joanne’s vriend doet belanden.

In een vlaag van sexuele jaloezie verstoort ze de erotisch/biologische interpretatie van Romeo & Juliet waar Max en Joanne in schitteren en wordt ze uitgenodigd in de Late Night Show van Dave Letterman om haar motieven toe te lichten.

De nieuw verworven landelijke bekendheid brengt haar niet het geluk waar ze op hoopt en uiteindelijk realiseert ze zich in de luxe eenzaamheid van haar Waldorf Astoria hotelsuite dat Max meer voor haar betekent dan ze ooit had gedacht.

Als Max ontdekt dat zij hem bedrogen heeft met de vriend van zijn tegenspeelster wil hij haar niet meer zien maar door op het podium van het jaarlijkse New Yorkse AIDS-gala haar spijt te betuigen weet ze op het nippertje hem te redden uit de grijpgrage handen van haar beste vriendin.

BNN – donderdag 9 oktober 2003

Kijk Phileine zegt sorry terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm, Telescoop
Jaar 2003
Omroep BNNVARA
Producent Phileine CV
Scenario Robert-Jan Westdijk
Regie Robert-Jan Westdijk
Acteurs Hadewych Minis, Kim van Kooten, Leona Philippo, Liesbeth Kamerling, Michiel Huisman, Roeland Fernhout, Tara Elders