Pietje Bell 2 – De jacht op de tsarenkroon


Vervolg op de succesvolle speelfilm Pietje Bell over de Rotterdamse belhamel in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Naar de gelijknamige boeken van ex-schoolmeester Chris van Abcoude.

Een sneeuwballengevecht waarbij een ruitje van de zuurpruim apotheker Geelman sneuvelt geeft het startsein. Een inbraak is het gevolg en natuurlijk wijst de beschuldigende vinger naar Pietje. Hij belandt in de cel en ontmoet daar de boeven die dankzij zijn eigen Bende van de Zwarte Hand achter de tralies zitten: een op wraak zinnende krantenmagnaat, twee dieven en ook de vader van Pietje’s beste vriend Sproet.

Rond het verlovingsfeest van zijn zus krijgt Pietje lucht van een complot waarin alles draait om een tsarenkroon. Er zit maar een ding op: de Zwarte Hand moet weer in actie komen. Bekroond met een Platina Film: meer dan 100.000 mensen bezochten de film.

KRO – 18 december 2003

Kijk Pietje Bell 2 – De jacht op de tsarenkroon terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 108 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2003
Omroep KRO-NCRV
Producent Shooting Star Filmcompany BV
Scenario Maria Peters
Regie Maria Peters
Acteurs Angela Groothuizen, Arjan Ederveen, Bob Fosko, Eric van der Donk, Eva Poppink, Fedja van Huêt, Felix Strategier, Frensch de Groot, Ingeborg Uyt den Boogaard, Jack Wouterse, Johnny Kraaykamp Jr., Jordy Mul, Katja Herbers, Marjan Luif, Mart Groenhuijsen, Myrte Ouwerkerk, Nicky Burger, Peer Mascini, Quinten Schram, René van ’t Hof, Rick Engelkes, Roef Ragas, Serge Price, Stijn Westenend, Willem Nijholt