Pietje Bell


Verfilming van de eerste vijf boeken van Chris van Abcoudeover Pietje Bell, een negenjarige jochie uit de Rotterdamse Breestraat in de twintiger jaren van de vorige eeuw.

De schoenmakerszoon is een jongen met een gouden hartje, maar weet met zijn dwaze streken de stad goed op stelten te zetten. Een noodlijdende krant ziet zijn oplage stijgen door elke grap op de voorpagina te plaatsen. Daarmee maakt Pietje vrienden, waaronder de straatarme Sproet, maar ook vijanden, zoals de zoon van de achterbakse drogist, die heimelijk verliefd is op Pietje’s zus.

Als de recessie toeslaat neemt Pietje een baantje als krantenjongen en zamelt hij geld in voor zijn eigen circus. Per toeval komt hij op het spoor van een dievenbende. Niemand gelooft hem, en ook Sproet laat hem in de steek. Dan besluit Pietje ondergronds te gaan. Voortaan krijgt men te maken met de Bende van de Zwarte Hand.

KRO – 17 november 2002

Kijk Pietje Bell terug via NPO Start

 

Meer informatie


Duur 114 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2002
Omroep KRO-NCRV
Producent Shooting Star Film Company
Scenario Maria Peters
Regie Maria Peters
Acteurs Angela Groothuizen, Arjan Ederveen, Felix Strategier, Frensch de Groot, Jack Wouterse, Katja Herbers, Marjan Luif, Quinten Schram, Rick Engelkes, Roef Ragas, Serge Price, Sjoerd Metz, Stijn Westenend, Willem Nijholt