Pizza maffia


Iedereen kent ze als Bram en Haas, de snelste koeriers van Pizzeria Novara. Bram en Haas zijn matties for life. Elke avond racen ze op hun runners door de stad en halen de hardste stunts uit om als eerste bij de klant te zijn.

De pizzeria is eigendom van Bram zijn vader, maar sinds die ziek thuis zit runt oom Faris de tent. De vader van Haas is een geboren pizzabakker en Pizza Novara loopt als ’n malle. Toch vallen de inkomsten tegen en de vader van Bram verdenkt zijn broer ervan dat hij geld uit de kas jat. Als Bram’s vader hem hiermee confronteert, krijgen de twee heftige ruzie en vertrekt Faris.

Tot op het bot gekrenkt begint de trotse Faris zijn eigen pizzeria aan de overkant van het plein. Binnen no time ontstaat er een hevige strijd tussen de twee pizzeria’s. Alles en iedereen wordt meegesleept in de pizzaoorlog en ook Bram en Haas komen recht tegenover elkaar te staan in een strijd om leven, dood, trots en een shitload aan pizza’s.  Verfilming van het gelijknamige boek van Khalid Boudou.

BNN – donderdag 17 februari 2011

Meer informatie


Duur 110 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2011
Omroep BNNVARA
Producent Topkapi Films BV
Scenario Luuk van Bemmelen, Simon de Waal
Regie Tim Oliehoek
Acteurs Iliass Ojja, Mamoun Elyounoussi, Michael John Fedun, Sabri Saad El-Hamus, Sallie Harmsen