Redbad


Historisch epos over de strijd van de vrije Friezen onder leiding van Redbad (Radboud) tegen de Franken in de vroege Middeleeuwen.

In 700 na Christus is Noord-Europa verdeeld in twee werelden. De Friezen, de Saksen en de Denen heersen boven de rivieren en de Franken hebben de macht onder de rivieren. De Franken willen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is: heel Europa veroveren.
Over de historische Friese Redbad zijn honderden mythes verteld. Hij was de dappere leider van het Friese volk dat zich met alle macht verzette tegen de expansiedrift van de Franken uit het zuiden. Weet hij, samen met zijn volk en de hulp van Vikingen, de indringers te verslaan?

Het historische epos Redbad werd van 1 t/m 4 januari 2019 als vierdelige serie uitgezonden bij AVROTROS op NPO 3.

Lees alles over de film op de website van Redbad.

AVROTROS – 28 juni 2018

Kijk Redbad terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 160 minuten
Genre Speelfilm, Telescoop
Jaar 2018
Omroep AVROTROS
Producent Farmhouse Film
Scenario Alex van Galen
Regie Roel Reiné
Acteurs Adam Ild Rohweder, Arnost Kraus, Aus Greidanus, Aus Greidanus sr., Birgit Schuurman, Britte Lagcher, Camilla Gotlieb, Daphne Wellens, Egbert Jan Weeber, Eugene Bervoets, Flor Decleir, Gijs Naber, Huub Stapel, Jack Wouterse, Jonathan Banks, Kobi van Huffel, Lisa Smit, Loes Haverkort, Mark van Eeuwen, Martijn Fischer, Morten Rose, Nienke Brinkhuis, Nynke Heeg, Peter Faber, Pieter Embrechts, Renée Soutendijk, Simon Stenspil, Søren Malling, Teun Kuilboer, Tibo Vandenborre