Roes


Documentaire waarin regisseur Leo de Boer samen met een groep gezelligheidsdrinkers een maand lang de alcohol laat staan om de ervaren hoe moeilijk dat is. Wat is toch het ontkenningsmechanisme waardoor we ‘gezellig’ blijven drinken terwijl we weten dat het niet goed voor ons is? 

Er is altijd wel een reden voor een drankje. Een feestje, ter ontspanning, bij het eten of op de bank voor de TV. Een blokje kaas en een glaasje wijn, omdat we het verdiend hebben na een dag hard werken. Ook voor Leo de Boer is de fles, of in zijn geval het pak en de jerrycan, een gezellige huisvriend geworden. In gezelschap wordt het bijna als asociaal ervaren als je niet gewoon een glaasje meedoet. Tegelijkertijd is het gezondheidsadvies van de overheid nul glazen. Is er een tussenweg mogelijk?

Meer informatie over Roes vind je op de website van de VPRO. Leo de Boer en andere leden van de groep gezelligheidsdrinkers waren te gast bij Pauw. Kijk het fragment uit Pauw met Leo de Boer over Roes terug via de website van BNNVARA. Leo de Boer was ook te gast bij DocTalks en het radioprogramma Kunststof.

VPRO – maandag 16 december 2019

Kijk Roes terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 71 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2019
Omroep VPRO
Producent De Familie
Scenario Leo de Boer
Regie Leo de Boer