Seks voor 5 euro


In Seks voor 5 euro onderzoekt Yolanthe Sneijder Cabau kinderprostitutie in Braziliƫ. Yolanthe is medeoprichter en ambassadeur van stichting Free a Girl en op missie in Braziliƫ. Vanwege het WK-voetbal is de verwachting dat de vraag naar seks met minderjarigen zal toenemen. Yolanthe wil dat dit stopt.

Voor Free a Girl maakt Yolanthe zich, samen met haar man Wesley Sneijder, sterk om minderjarige meisjes uit de prostitutie te halen. Om zich te verdiepen in hun levens gaat ze ’s nachts naar de straten waar de meisjes werken.

Rond de bars langs de boulevard van Fortaleza, Braziliƫ hangen minderjarige meisjes rond, op zoek naar mannen om geld te verdienen. Langs verlaten uitvalswegen worden de meisjes opgepikt. De prijs die de mannen betalen: vijf euro. De prijs die de meisjes betalen: een jong verwoest leven. Hoe kunnen meisjes die al op hun twaalfde begonnen in de prostitutie de vicieuze cirkel van armoede, geweld en drugs ontvluchten? Hoe zit de cirkel van vraag en aanbod in elkaar? Zolang de mannen menen dat de meisjes er later geen last van zullen hebben, blijven zij hun levens verwoesten. Voor vijf euro.

EO – donderdag 5 juni 2014

Kijk hier Seks voor 5 euro

Meer informatie


Duur 45 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2014
Omroep EO
Producent Pieter van Huystee Film & TV BV
Scenario Margit Balogh
Regie Margit Balogh