Sexy Money

Muzikale documentaire over de emancipatie van Nigeriaanse vrouwen die in Europa zijn uitgebuit en vernederd in de seksindustrie en die nu, terug in Nigeria, een nieuw leven proberen op te bouwen.

In Sexy Money vertellen zes vrouwen ontluisterende verhalen over hun leven in Europa en worden twee vrouwen gevolgd die na terugkomst in Nigeria een nieuw leven proberen op te bouwen: Janet en Laura. Bij The Lady Mechanic Initiative, volgen ze een opleiding tot automonteur. Maar niet zonder problemen. Ze worden belazerd door de directrice, moeten zich redden zonder inkomen en hun kinderen onder zware omstandigheden opvoeden.

Keer op keer worden ze geconfronteerd met een meedogenloze maatschappij waarin voor hen geen plaats lijkt te zijn. De film is niet alleen een betoog over de veerkracht van de vrouwen, maar ook een expressie hiervan. Muziek, als bron van troost, plezier, schoonheid, kortom veerkracht speelt een belangrijke rol in het leven van de vrouwen en in de film.

Sexy Money is een documentaire van regisseur Karin Junger (Birthplace UnknownVet!Bolletjes Blues) die op op zondag 26 januari in première ging op het International Film Festival Rotterdam. Deze muzikale film vertelt over deze Nigeriaanse vrouwen die in Europa als prostituee zijn uitgebuit en terug in Nigeria, vol levenslust aan een nieuw leven beginnen. Nneka, momenteel de meest populaire singersongwriter van Nigeria, componeerde en zong speciaal voor de film vijf nummers.

IKON – woensdag 8 oktober 2014

Kijk Sexy Money terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
60 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2014
Omroep
EO
Producent
De Productie
Scenario
Karin Junger
Regie
Karin Junger
Acteurs