Silent Snow


In Groenland reizen twee meisjes naar het dorp waar een van hen nog woont. In prachtige beelden worden we deelgenoot van de opwarming van de aarde en de langzame vergiftiging van hun wereld.

De witte vlaktes van de Noordpool zijn een uitgestrekt ‘niets’ waarin slechts weinig mensen of dieren weten te overleven. Maar de Inuit gemeenschap die er al eeuwen leeft, wordt bedreigd door stille moordenaars. Bestrijdingsmiddelen uit de hele wereld verzamelen zich hier onzichtbaar en de inwoners worden langzaam vergiftigd. Pesticiden zoals DDT worden door middel van oceaanstromingen en de wind naar het noorden gevoerd, waarna ze in de sneeuw en het voedsel van de Inuit terechtkomen, met verschrikkelijke gevolgen.

De jonge Groenlandse Pipaluk gaat op zoek naar de oorzaken van de vervuiling van haar land. Ze reist naar Afrika, Zuid-Amerika en AziĆ«, waar ze geconfronteerd wordt met de tegenstrijdige belangen tussen kortetermijnwinst en duurzame oplossingen op het gebied van landbouw, industrie en gezondheidszorg. Ondertussen doet klimaatverandering de gletsjers smelten en wordt het ijs ’s winters onbetrouwbaar waardoor de jacht onmogelijk wordt.

BOS – zaterdag 24 maart 2012

Kijk een verkorte versie van Silent Snow terug via NPO Start

Meer informatie over Silent Snow vind je op de website van 2Doc

Meer informatie


Duur 60 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2012
Omroep KRO-NCRV
Producent drsFilm
Scenario Jan van den Berg
Regie Jan van den Berg