Storm – Letters van vuur


Spannende geschiedenisles waarin de twaalfjarige drukkerszoon Storm in de middeleeuwen ongewild het middelpunt wordt van de jacht op een belangrijke brief van Maarten Luther. Onverwachts krijgt hij hulp van het weesmeisje Marieke, dat in de tunnels onder de stad woont. Hij kan haar hulp goed gebruiken, want voor Storm is het een race tegen de klok om zijn vader te redden van de brandstapel.

Storm speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm ziet hoe zijn vader Klaas wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief.

Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

NPS – 19 januari 2017

Kijk Storm – Letters van vuur terug via NPO Start

Affiche Storm - Letters van vuur

Affiche Storm – Letters van vuur

Meer informatie


Duur 105 minuten
Genre Speelfilm, Telescoop
Jaar 2017
Omroep NTR
Producent Phanta
Scenario Karen van Holst Pellekaan
Regie Dennis Bots
Acteurs Angela Schijf, Davy Gomez, Egbert Jan Weeber, Juna de Leeuw, Luc Feit, Maarten Heijmans, Peter van den Begin, Tibo Vandenborre, Yorick van Wageningen