Suske en Wiske en de Texas rakkers


Animatiefilm waarin de stripfiguren Suske en Wiske een spannend avontuur beleven in Dark City, in het broeierige Texas. Daar heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whiskystokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder om zo zelf de grootste worden.

De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houten kist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.

Een geweldig spannend avontuur volgt. Want met de beetje onhandige leiding en speurzin van Lambik, de slimheid van Suske en Wiske, de superkracht van Jerommeke, de nuchterheid van Tante Sidonia en niet te vergeten Wiske’s pop Schanulleke en de pientere hond Thomas moet het lukken om de wereld te behoeden voor een ramp.

AVRO – dinsdag 3 februari 2009

Meer informatie


Duur 85 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2009
Omroep AVROTROS
Producent Skyline Entertainment NV
Scenario Dirk Nielandt, Huy Mortier
Regie Mark Mertens, Wim Bien
Acteurs Frank Lammers, Jeroen van der Boom, Kees Boot, Marijn Klaver, Nanette Drazic