Suzy Q

Suzy Q is een tragikomedie en een tijdsbeeld van de jaren zestig. De film laat een weekend zien uit het leven van een gezin in Amsterdam Zuid, 1967. Het verhaal begint op de vrijdagavond van het weekend dat de familie wekelijks met elkaar doorbrengt.

Iedereen ziet er tegenop en zoekt z’n eigen uitvlucht om het met elkaar uit te zingen tot de zondagavond. We leren de familie Ten Cate en al hun eigenaardigheden kennen: de rare onderlinge verhoudingen, het duivenschieten en de wapenliefde van Zwier, de drankzucht en de slechte seksuele relatie van haar ouders en de optredens van Palmer.

Tussen dit alles manouvreert Suzy zich. Ze klampt zich vast aan haar idool Mick Jagger, waarmee ze de muren van haar kamer heeft vol gehangen. Voor Suzy betekent de laisser-faire opvoeding gewoon dat ze het zelf maar uit moet zoeken. Aan haar lot overgelaten is het voor haar een tijd van grote onzekerheid.

Carice van Houten maakte haar debuut in deze film.

VPRO –  dinsdag 18 mei 1999

Kijk Suzy Q terug via NPO Start

Telefilm Suzy Q

Filmaffiche Suzy Q

Meer informatie

Duur
85 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
1999
Omroep
VPRO
Producent
Staccato Films
Scenario
Frouke Fokkema
Regie
Martin Koolhoven
Acteurs
Andrew Richard, Carice van Houten, Cees Geel, Jack Wouterse, Kim la Croix, Linda van Dyck, Michiel Huisman, Miranda Raison, Ricky Koole, Roeland Fernhout