The Passion 2015 – Enschede


Eigentijdse vertolking van het lijdensverhaal van Jezus, dit jaar in de binnenstad van Enschede. Het verhaal van The Passion volgt de letterlijke geschiedenis van 2000 jaar geleden.

De binnenstad van Enschede maakt zich op voor het eerste jubileum van The Passion. De eigentijdse vertolking van het lijdensverhaal van Jezus wordt op de donderdag voor Pasen uitgezonden. Het decor, de artiesten en de Nederlandstalige liederen zijn ieder jaar anders, maar aan het verhaal wordt niet getornd. Sterker nog: die volgt de letterlijke geschiedenis van 2000 jaar geleden.

Jim de Groot speelt dit jaar de rol van Jezus. Maria wordt gespeeld door Shirma Rouse, Jeroen van der Boom speelt Petrus en Jeroen van Koningsbrugge speelt Judas. Daarnaast neemt Jon van Eerd de rol van Pontius Pilatus op zich, Robert ten Brink is de verteller en Bridget Maasland doet verslag van de processie met het grote, verlichte kruis.

EO – donderdag 2 april 2015

Kijk The Passion 2015 terug via NPO Start

Foto’s: EO- Willem-Jan de Bruin

Meer informatie


Duur 94 minuten
Genre Podium, VRT
Jaar 2015
Omroep EO
Producent Eye2Eye Media, KTRO Braambos, VRT
Scenario Jacco Doornbos
Regie David Grifhorst
Acteurs Bridget Maasland, Jeroen van der Boom, Jeroen van Koningsbrugge, Jim de Groot, Jon van Eerd, Robert ten Brink, Shirma Rouse