Tiramisu

Wanneer de saaie boekhouder Jacob op een dag de excentrieke Anne als cliënt krijgt, komt hij er al gauw achter dat zij bijna blut is. Alleen gaat Anne zo op in haar luxe leventje, dat ze er niet aan wil toegeven. Jacob raakt meer en meer onder de indruk van Anne.

Anne is een getalenteerd en flamboyant actrice. Ze woont op een woonboot in de binnenhaven van Amsterdam, samen met haar dochter Masja. Ze is een jaar of drie geleden gescheiden van Lex. Iedereen is dol op Anne, haar mede-acteurs zijn in feite haar familie. Na het thuiskomen van een première, valt Anne met haar dronken kop van de trap van de kade.

De volgende dag wordt ze gewekt door de deurbel. Met bonkend hoofd en een opgezwollen enkel doet ze open en staat tot haar verbazing oog in oog met een keurige, enigszins burgerlijke man met een koffertje in zijn hand. Hij stelt zich voor als Jacob, haar nieuwe boekhouder. Jacob schrikt wanneer hij ontdekt dat Anne het niet zo nauw neemt met haar uitgaven en enorme schulden heeft. Anne lijkt in eerste instantie niet erg onder de indruk, maar wanneer het tot haar doordringt wat er aan de hand is, raakt ze langzaam maar zeker in blinde paniek, ze wil haar geliefde woonboot absoluut niet kwijt.

AVRO – donderdag 6 maart 2008

Affiche Tiramisu

Affiche Tiramisu

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2008
Omroep
AVROTROS
Producent
Motel Films
Scenario
Paula van der Oest
Regie
Paula van der Oest
Acteurs
Anneke Blok, Jacob Derwig, Olga Zuiderhoek