Tramontana


Onder de Franco dictatuur mengt de Tramontana-wind in een noord Spaans dorp zich als een personage in de scandaleuze liefde tussen de oude Pepet Tremolls en de achttien-jarige Rosa Campos de Amor.

Op kerstavond hangt de zestigjarige Pepet Tremolls zichzelf op aan het balkon van zijn huis. Terwijl de bezoekers van de nachtmis de kerk verlaten, bekogelen jongens een hangende sneeuwpop. Maar een jonge vrouw, Rosa Campos de Amor, schrikt als ze ziet wie het werkelijk is. Als jaren later tijdens de maandelijkse bingo avond nummer 24 valt, proberen vier mannen uit het dorp de geschiedenis te reconstrueren. Tegen de achtergrond van de gekmakende tramontanewind, wordt het verhaal verteld van de onmogelijke, scandaleuze en dramatische liefde tussen de oudere Pepet, een erudiete, misantropische man van 60 en de volkse, achttienjarige Rosa Campos del Amor.

De geheime liefde tussen Tremolls en Campos de Amor krijgt met de raadselachtige zelfmoord op kerstavond een apocalyptisch slotakkoord. Kwam Pepet Tremolls tot zijn daad door de gekmakende wind, door de onberekenbare en grillige natuur van Rosa Campos de Amor, of werd hij vermoord door een jaloerse minnaar? Zeker is dat Rosa Campos de Amor een vrouw is die de liefde serieus neemt.

Deze mysterieuze Tramontana-wind is voor veel bewoners als een kwaadaardige vrouw zonder wie het leven geen enkele zin heeft.

BOS – 24 september 2009

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2018
Omroep KRO-NCRV
Producent Pieter van Huystee Film & TV BV
Scenario Ramon Gieling
Regie Ramon Gieling
Acteurs Blanca Martinez, Gorka Lasaosa, LluĂ­s Soler, Pepa Lopez, Sebastian Haro, Yohana Cobo