Uitmarkt 2013

Registratie van diverse evenementen en optredens tijden de opening van het culturele seizoen op de Uitmarkt in Amsterdam van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2013.

Uitmarkt 2013 – De opening

Live verslag vanaf het Museumplein in Amsterdam een vooruitblik op de hoogtepunten van het komend cultureel seizoen. Met muziek, dans, theater, cabaret, aanstormend talent en spectaculaire fragmenten uit nieuwe voorstellingen. Er is aandacht voor het Ro Theater met een feestelijke act van Alex Klaasen, Arjan Ederveen en Gijs Naber. Popmuziek met muziekoptredens van Laura Jansen en DeWolff. Cabaret van Droog Brood. Verder zet Kraantje Pappie de Uitmarkt op zijn kop en pakt De Nederlanse Opera uit met hun overweldigende koor.
AVRO/NTR – vrijdag 30 augustus 2013 21:10 • 50 min
Kijk Uitmarkt 2013 – De Opening terug via NPO Start

 

Shaffy Symfonia

Live vanaf de Uitmarkt. Een keur van artiesten zingt begeleid door het orkest Holland Symfonia de prachtige liederen van Ramses Shaffy. Met o.a. Alex Klaassen, Jenny Arean, Rob de Nijs en Liesbeth List.
AVRO – zaterdag 31 augustus 2013 21:10 • 50 min
Kijk Shaffy Symfonia terug via NPO Start

 

Uitmarkt 2013 Live (deel 1)

Rechtstreeks vanaf de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam blikt Cornald Maas met prominente landgenoten vooruit op het culturele seizoen. Welke films, toneelstukken, musicals en concerten raden zij de kijker aan? Met muzikale optredens.
AVRO/NTR – zaterdag 31 augustus 2013 22:38 • 50 min
Kijk Uitmarkt Live 2013 (31 augustus) terug via NPO Start

 

Uitmarkt 2013 Live (deel 2)

Rechtstreeks vanaf de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam blikt Cornald Maas met prominente landgenoten vooruit op het culturele seizoen. Welke films, toneelstukken, musicals en concerten raden zij de kijker aan? Met muzikale optredens.
AVRO/NTR – zondag 1 september 2013 18:05 • 45 min
Kijk Uitmarkt Live 2013 (1 september) terug via NPO Start

 

Uitmarkt 2013 – Soul!

De Uitmarkt sluit de zaterdagavond traditioneel af met een soulconcert i.s.m. de NTR en Radio 6. Centraal staat The Re:freshed Orchestra, een unieke jonge Rotterdamse bigband die in juli nog het North Sea Jazz Festival plat speelden met hun unieke mix van hiphop, soul en jazz. Naast eigen stukken, begeleiden ze een aantal Nederlandse soul en jazzvocalisten. Met: Ruben Hein, Shirma Rouse, Giovanca, Sandra St. Victor en Adlicious. The Re:freshed Orchestra verrasten de afgelopen jaren met een aantal unieke tributes van legendarische soul en hiphopartiesten. Bekende nummers ‘refreshen’ zij tot compleet eigen stukken. Tijdens de Uitmarkt spelen zij o.a. een medley van bekende nummers van Jay-Z.
AVRO/NTR 31 augustus 2013 23:25 • 45 min
Kijk Uitmarkt 2013 – Soul! terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
240 minuten
Genre
Podium
Jaar
2013
Omroep
AVROTROS, NTR
Producent
NTVF – Uitmarkt
Scenario
Regie
Acteurs