Waarheen leidt de weg

De verhalen van zes Utrechters, elk met een andere achtergrond en (geloofs)overtuiging.

Hoe denken zij over de dood en wat daar mogelijk op volgt, en hoe bepalend is dat voor hun leven? In deze documentaire worden deze portretten verweven met een eigentijds requiem dat op basis van hun levensverhalen is geschreven, uitgevoerd door Het Nederlands Kamerkoor, Ensemble Insomnio, STUT en Zangschool Utrecht.

We ‘ontmoeten’ we Hoessein: zijn dochter trouwde met een IS-strijder: voor Hoessein een teken dat Allah hem op de proef stelt. Corrie gelooft dat de ziel kan groeien door een goed mens te zijn en zij zo dichter bij haarzelf en het Goddelijke kan komen. Een anonieme vrouw geeft na een lange gevangenisstraf haar leven opnieuw vorm. Maar stel dat ze in de hel haar ‘slachtoffer’ opnieuw tegenkomt?

Deze en drie andere unieke Utrechtse levensverhalen zijn op muziek gezet door vier hedendaagse gerenommeerde componisten. Het resultaat is een requiem: de traditionele mis voor iemand die overleden is. De verhalen en de muziek vormen samen een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijk.

EO – woensdag 6 december 2017 (concert) | dinsdag 20 maart 2018 (documentaire)

Kijk Waarheen leidt de weg terug via NPO Start
Kijk de concertregistratie van Waarheen leidt de weg terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
108 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Omroep
EO
Producent
Beeld
Scenario
Ellen Blom
Regie
Ellen Blom
Acteurs