Wakker in een boze droom

Documentaire die op zeer persoonlijke en intieme wijze laat zien hoe vrouwen en hun partners na de diagnose borstkanker proberen weer vat te krijgen op het leven.

Een op de acht Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker. Iedereen kent dus wel iemand in zijn naaste omgeving die met deze levensbedreigende ziekte kampt. De plek waar een vrouw misschien op haar kwetsbaarst is, haar mooist, trotst en sexy wordt een bron van vertwijfeling en woede.

Bij Ingrid, Vicky en Sabrina toont zich borstkanker in verschillende gedaanten. De vaak zware en pijnlijke behandelingen die zij ondergaan zijn een tijdelijke etappe naar de gehoopte genezing die zo weer in ziekte om kan slaan. Maar ook hun gevoel voor eigenwaarde staat op het spel. Ze voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker.

Wakker in een Boze Droom laat op zeer persoonlijke en intieme wijze zien hoe de vrouwen en hun partners na de diagnose proberen weer vat te krijgen op het leven. Zonder commentaar en interviews volgt de film Ingrid, Vicky en Sabrina die door de behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor onvermijdelijke en pijnlijke keuzes gesteld worden. Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst? Ingrid, Sabrina en Vicky gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudings-vermogen en humor te lijf. Wakker in een Boze Droom is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

Wakker in een boze droom is bekroond met de Dioraphte IDFA Award en met de prijs voor Beste Nederlandse Documentaire.

HUMAN – maandag 8 september 2014

Meer over de documentaire

Op de website van Amstelfilm vind je meer over Wakker in een boze droom.

Terugkijken

Kijk Wakker in een boze droom (1) terug via NPO Start
Kijk Wakker in een boze droom (2) terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
85 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2014
Omroep
HUMAN
Producent
Lataster & Films VOF
Scenario
Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch
Regie
Petra Lataster-Czisch
Acteurs