Waldstille


Speelfilm over een vader die het contact met zijn dochtertje probeert te herstellen nadat hij uit de gevangenis is gekomen, maar daarbij wordt tegengewerkt door zijn omgeving.

Ben (Thomas Ryckewaert) en zijn vriendin Tinka (Maartje van de Wetering) wonen met hun tweejarige dochtertje Cindy in het Brabantse dorpje Waldstille. Wanneer ze na een uit de hand gelopen carnavalsavond dronken in de auto stappen, komt Tinka om het leven bij een verkeersongeluk.

Ben, die achter het stuur zat, belandt in de gevangenis en Tinka’s ouders krijgen de voogdij over Cindy. Langzaam gaat iedereen verder met hun leven. Als Ben na een paar jaar vrijkomt, verwijten zijn verbitterde schoonouders hem nog altijd de dood van hun dochter en haalt hij de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals. Tinka’s zus Debbie (Jelka van Houten) probeert te bemiddelen, maar Ben zet alles op alles om het verloren gegane contact met Cindy te herstellen.

VPRO – vrijdag 16 september 2016

Affiche Waldstille

Affiche Waldstille

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2016
Omroep VPRO
Producent Circe Films
Scenario Martijn Maria Smits
Regie Martijn Maria Smits
Acteurs Jappe Claes, Jelka van Houten, Johan Leysen, Maartje van de Wetering, Marie Louise Stheins, Olga Louzgina, Oscar Van Rompay, Thomas Ryckewaert, Zinsy de Boer