Your Mum and Dad

Documentaire waarin Klaartje Quirijns de krachtige dynamiek onderzoekt van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd.

‘They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.’ Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film. Twintig jaar geleden woonde ze in New York en begon ze haar vriend Michael Moskowitz op de meest intieme plaats te filmen: in de therapie kamer met psychoanalist Kirkland Vaughans. Na jaren dit proces te hebben vastgelegd, werd zij in 2012 door een diagnose in haar borst op een existentiële manier geraakt. Ze besloot de camera op zichzelf te richten, haar familie en een onbesproken trauma.

In de film onderzoekt zij de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd. Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma’s uit het verleden om te gaan. Deze film snijdt universele thema’s aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan.

Your Mum and Dad is de nieuwe documentaire van Klaartje Quirijns (The Dictator Hunter, Anton Corbijn Inside Out).

EO – zaterdag 28 september 2019 | woensdag 15 april 2020 (TV)

Kijk Your Mum and Dad terug via NPO Start

Affiche Your Mum and Dad

Affiche Your Mum and Dad

 

Meer informatie

Duur
76 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Omroep
EO
Producent
Pieter van Huystee
Scenario
Boris Gerrets, Klaartje Quirijns
Regie
Klaartje Quirijns
Acteurs